Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet finne igjen bilder på Snapchat?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har kranglet med en gutt, vi sendte mangen snaps til hverandre som ikke skulle ha blitt sendt, ingen av oss tok skjermbilde av dette,eller lagret det. kan politiet finne tilbake bildene ? Og om jeg slettet snapp profilen min kan de hvertfall ikke finne ut noe da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alle bilder som sendes med snap vil være lagret på serveren til snapchat på et eller annet tidspunkt. Det vil neppe være en enkel sak å få hentet ut bildene, men politiet vil kunne begjære innsyn i kontoene. Jeg antar at dette er mulig også når profilene er slettet.

Med mindre det skjer et alvorlig kriminelt forhold, vil jeg anta at politiet ikke setter inn ressurser for å få hentet ut bildene.

Ellers finnes det jo i tillegg metoder å hente ut slettede bilder fra mobiltelefoner. Så ja, det meste er mulig og det kan godt være at politiet kan få hentet ut bildene.

Når det er sagt, så kan du ta denne hendelsen til lærdom og tenke gjennom en gang til hva du sender til andre. Jeg skjønner at det er lett å la seg rive med når man krangler med noen, men ikke kom med trusler eller send meldinger som du vet er over streken, så slipper du å bekymre deg for dette i ettertid.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Personvern - hvor går dine grenser?

Rødt kort (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva foreldrene dine skal ha rett til å vite om deg? Er det greit at de kan se nettloggen din eller kjenne til passordet ditt?

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet