Hopp til hovedinnholdet

Ble sugd av jente 12 år når jeg sov, når jeg våknet latet jeg som jeg sov.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Ok, så jeg var på hytta i helgen og sov ute på trampolinen fordi det var så varmt. 3 andre jenter som jeg ikke kjenner så godt sov også på trampolinen, siden de er naboer. De er sikkert 12 år elns... så jeg våkna av en rar følelse, akkurat som det kribla i underlivet, da så jeg under teppet at hun ene jenta sugde mg, jeg gjorde det forsiktig så hun ikke skulle merke meg. Jeg ble litt sjokka og ville ikke at hun skulle merke det, så jeg bare lukka øynene og lat som jeg sov. Jeg er veldig bekymra, for hun er jo under seksuell lavalder, men det var hun som gjorde det, mens jeg sov. Har jeg gjort noe galt, og kan jeg bli straffet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

At noen suger deg når du sover er i utgangspunktet en straffbar handling av dem som gjør det mot deg. I dette tilfellet er jenta så ung at hun ikke kan straffes.

Når du er 16 år, så er det ulovlig å ha seksuell omgang med noen som er 12 år. I utgangspunktet, så kan jentene (eller foreldrene dems) derfor anmelde deg til politiet for å ha gjort noe straffbart.

Hvordan saken blir vurdert av politiet, og eventuelt i en rettssak, er vanskelig å si noe om. Dette er en spesiell situasjon du forklarer om. At dette startet når du sov vil trolig ha betydning for en eventuell straff du kan få hvis dette blir en sak hos politiet. Din alder og hele situasjonen rundt det som skjedde vil også ha betydning når man skal vurdere hva som er en passende straff. Denne vurderingen er det domstolen som må foreta, hvis saken kommer dit.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet