Hopp til hovedinnholdet

Jeg har stjålet fra butikken jeg jobber i, hva bør jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg jobber i en dagligvare butikk. Jeg har gjennom 6 måneder stjelt ting til ca 15000. Og jeg er veldig nervøs til det blir vareopptelling. Hva burde jeg gjøre ?

Besvart 25.11.2018 13:37
 

Svar
Hei

Det du beskriver regnes som underslag etter straffeloven § 324. Det innebærer (blant annet) at man tar penger som man besitter, men som tilhører en annen. 
Straffen for underslag er bot eller fengsel inntil 2 år. (Det er imidlertid svært sjelden at personer under 18 år må sitte i fengsel i Norge).

Jeg synes du skal fortelle om det du har gjort til en voksenperson som du stoler på. Hvis du ikke vil snakke med foreldrene dine, kan du snakke med helsesøster, sosiallærer på skolen eller noen andre som har taushetsplikt. Da kan dere sammen finne ut av hva som er best for deg å gjøre i situasjonen. 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konsekvenser av butikktyveri

Naske, "låne", stjele. Har du blitt fristet til å ta med deg noe i bagen eller lomma som du ikke har betalt for?

Les mer

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet