Hopp til hovedinnholdet

Jeg kastet ved et uhell en ølboks på en politimann. Hva blir straffen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg kastet en ølboks og traff en politimann med et uhell, de tokk tak i meg og kjørte meg hjem, tokk et avhør og sa at jeg vil få bot og at dette kommer på rullebladet mitt. Jeg har ikke enda fått boten og lurer på hvor mange dager det tar før jeg får den? og hvor mye kommer boten min på siden jeg er under 18 år?

Besvart 12.05.2019 21:47
 

Svar
Hei

Det du beskriver at du har gjort, kastet ølboks på en politimann, vil kunne ses på som at du har utført vold mot en offentlig tjenestemann. Straffen for dette er bøter eller fengsel i inntil 3 år jr. straffelovens § 155.

Du sier at det hele var et uhell og du lurer på hva straffen kommer til å bli siden du er under 18 år. Dersom politiet mener at det var et rent uhell, vil de kunne komme frem til at det ikke har skjedd noe straffbart. Hvis de mener at det ikke var et uhell, vil de kunne ta hensyn til at du er under 18 år når de skal utmåle hva som blir straffen slik at straffen vil kunne bli mildere som følge av dette.

Jeg vil anbefale deg å spørre politiet om du kan få lov til å behandle saken i konfliktrådet hvis de mener at det hele ikke var et uhell og at det er grunnlag for straff. Hvis de går med på dette vil ikke forholdet komme frem i den vanlige politiattesten din, men bare i den uttømmende politiattesten. I tillegg vil anmerkningen forsvinne etter en viss tid. Du kan lese mer om konfliktrådet i artikkelen som ligger med i svaret til deg.


Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet