Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet finne ut hvem du er om du har slettet profilen?

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om politiet kan finne ut hvem du er hvis du har slettet profilen. Kan politiet finne ut at det er du som har lagd en profil som du nå har slettet?

Besvart 20.05.2019 11:58
 

Svar
Hei

Ja politiet kan finne ut hvem du er selv om du har slettet profilen. 

Du skriver ikke hvilken profil du har opprettet, men jeg går ut fra at du har opprettet en profil på et nettsamfunn. 

De ulike nettsamfunnene kan ha ulik praksis på hvor mye og hvor lenge de beholder informasjonen du har lagt til når du opprettet profilen. Og politiet kan få informasjon fra nettsamfunn hvis de jobber med en straffesak. 

Men politiet sjekker ikke alle profiler, nettsamfunn eller har oversikt over hva alle som er på internett holder på med. 

Hvis politiet skal hente ut informasjon fra internett så må vi ha en grunn til det, altså en straffesak eller at det er fare for livet til noen. 

Og politiet kan hente ut informasjon som er slettet fra datamaskiner, mobiler eller annet elektronisk utstyr. Men da må politiet ha den tingen hos seg, tatt det i beslag. 

Dette går på å sikre elektroniske spor, noe politiet gjør mye av i straffesaker. Og noe kan være veldig enkelt og greit og annet veldig komplisert sikring av elektroniske spor. 

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Snapchat Instagram Facebook

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet