Hopp til hovedinnholdet

Når blir handlinger slettet fra rullebladet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Æ har vært så dum å tatt penger fra en jobb for to år tilbake! Ble politi anmeldt og pålagt å betale 8000,- i bot til statens innkrevningssentral' nå to år etterpå og aldri gått på rødt lys endang, lurer jeg på om de enda står på rullebladet mitt? Blir det fjenet? Kan æ søke jobb vidre? Høyre stillinger. Hva og hvordan fungerer dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Bøter blir vanligvis slettet fra den vanlige politiattesten etter to år. Hendelsen vil likevel som hovedregel bli stående på den uttømmende attesten for alltid, men det er få tilfeller der noen har rett til innsyn i denne.

 

Du kan lese mer om ulike politiattester og hva som står på rullebladet i artikkelen under. Der vil du også kunne lese om hvilke yrker og lignende som krever uttømmende attest. Det er viktig å huske på at selv om du ønsker jobb et sted der uttømmende attest kreves, kan det godt hende at den typen handling du måtte betale bot for ikke har noen betydning.

 

Lykke til videre!

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet