Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg kan være gravid

 

Spørsmål
hei.
jeg er en jente på 15 og som har en kjæreste på 18 år.
for en uke siden hadde vi ubeskyttet sex, og jeg tror jeg er gravid. det er for sent å ta angrepille. men jeg vet ikke hva jeg kan gjøre, har dere noen råd?
håper på svart FORT !

hilsen desperat
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Selv om du har hatt ubeskyttet sex er det ikke garantert at du er gravid, men det er selvsagt en virkelig risiko for dette. Siden det er for sent å ta nødprevensjon nå, blir du nesten nødt til å vente og se.

For å finne ut av om du er gravid må du ta en graviditetstest. Denne kan tas tidligst 2 uker etter at du tror du kan ha blitt gravid, eller når mensen ikke har kommet når den skulle. Graviditetstest kan kjøpes på apoteket eller på internett, eller tas hos lege eller på helsestasjon.

Fastlege, helsestasjon eller helsesøster kan hjelpe deg med hva du skal gjøre videre hvis det faktisk viser seg at du er gravid. De vil informere deg om valgmulighetene dine, og hjelpe deg med det praktiske.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om konfirmasjon?

Når starter konfirmasjonstiden?