Hopp til hovedinnholdet

Drakk og sov sammen. Husker ikke at jeg strøk henne over rumpa. Hun er sint og vil ikke prate med meg mer!

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Her om dagen var jeg hjemme hos en venninne, og vi var tre stykker (meg og to jenter) som drakk sammen. Vi hadde det kjempegøy hele kvelden, før vi alle sammen gikk og la oss hos hun ene. Vi lå i samme seng (ikke noe annen plass), og skulle sove. Vi var alle litt småfulle. Hun ene lå i midten, og vi to andre på hver side av henne. Hun er en jeg har kjent en stund nå, og har blitt veldig god venn med og er en jente liker utrolig godt. Hun har også kjæreste hjemme der hun bor, noe jeg var veldig klar over, og respekterer. Fikk ikke sove så godt den natta (blanding av alkohol/energidrikker), så ble liggende og stryke henne på ryggen etc. Ikke noe farlig, bare venneting. Så, slik jeg husker det, sov vi, og våknet dagen etter til å dra hjem hver til sitt. Fordi Dagen etter kom hun ikke på skolen. Hun svarte ikke på meldinger eller telefon. Neste dag igjen kommer hun på skolen, men ignorerer meg, og setter seg i motsatt ende av klasserommet i motsetning til ved siden av meg som hun pleier. Selvfølgelig blir jeg bekymra og lurer på hva som har skjedd. NESTE dag igjen kommer hun til meg i et friminutt, og forteller noe som gjør at jeg helt mister taleevnen. Den natten da vi var sammen, husker hun ganske mye mer en meg. Jeg må ha hatt et blackout. For hun forteller hvordan jeg har begynt å stryke henne over rumpa, og at jeg kom til med hånden min under T-skjorta hennes. Hun sier jeg aldri gikk ned i shortsen (heldigvis), men fortsatt. Hun var livredd. Hun hadde bare lyst til å gå, men hun var for redd for å la hun andre ligge igjen der med meg. Så hun ble liggende og late som hun sov. Mens hun forteller dette, får jeg helt panikk. Hun sier da også at det var grunnen til at hun ikke kom på skolen, fordi hun ble kvalm bare ved å tenke på meg. Også sier hun at hun helst vil slippe å prate mer med meg. Hun lurer på om hun egentlig kan stole på meg. Jeg står og er på gråten, for jeg har aldri noensinne tenkt bevisst på å skulle gjøre noe slikt. Jovisst har hun en fin kropp, men for det første har hun en kjæreste, og for det andre så har jeg alt for mye selvrespekt og respekt for henne til å kunne gjøre sånn. Så da er spørsmålet mitt; Er det noe jeg kan gjøre? Er det ÉN person i denne verden jeg ikke vil miste, så er det henne. Jeg dro rett hjem fra skolen da hun fortalte meg det jeg hadde gjort. Jeg ble rett og slett kvalm bare av tanken på at jeg kan ha gjort noe så motbydelig og frastøtende. Jeg vil bare ha vennen min tilbake. Takk på forhånd for hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Enig med deg at venninner skal man respektere og ta vare på.

Det er dessverre slik at med alkohol kan man bli mer vågal og få mindre sensur. Med mye alkohol kan man få black out.

Det er koselig å ligge i samme seng som venner. Det er også godt å stryke og å bli strøket på kroppen NÅR begge vil det og samtykker. Hun oppfattet visst situasjonen som truende. Spurte du henne om lov til å stryke henne? Ja, gjør det neste gang så skjer det ikke misforståelser!

Du sier at du gjorde bare venneting, men nå er det også blitt stadig vanligere at venner gjør seksuelle ting med hverandre. Se vedlagte artikkel. Kan hun ha følt at dette ble et utroskap fordi det var erotisk?

Det er trist at dere oppfattet berøringene så ulikt og enda tristere at du kanskje hadde en black out og derfor ikke husker alt. Det er vanskelig å lese den andres reaksjoner når man er full. Berøringer blir risikosport!

Husk at det ikke er lov å berøre noen som sover. Se vedlagte artikkel om samtykke og grenser for overgrep.

Forslag: Si unnskyld til henne og si at hun er verdifull som menneske for deg og at du bare ønsker å ha henne som venninnne og at dere nå har lært at dere skal drikke mindre alkohol og at dere ikke skal ligge sammen i senger. Si at hun kan stole på deg fremover. 

Prøv å være venn med henne, men gi henne tid nå til å fordøye denne opplevelsen. Hun sier hun ble redd og kvalm. Det betyr at hun trenger tid til å forstå og tid og ro til å føle seg trygg på deg igjen.

Håper noe av dette kan være til hjelp. Lykke til!

Hilsen sexologen og lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ta vare på venner som har drukket for mye

Full på do (colourbox.com)

Det er viktig å ta vare på seg selv, men på fest er det også viktig å ta vare på vennen sin. Hva kan du gjøre hvis vennen din har drukket for mye?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap