Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble voldtatt av romkameraten til broren min!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Broren min har flyttet ut for noen måneder siden, han studerer. Han bor seks timer unna og jeg skulle besøke han i helga. Jeg gledet meg skikkelig! Og han bor i sånn student bolig, og deler rom med en annen gutt(25). I går kveld(22:00) måtte broren min ut fordi venninna hans hadde havnet på sykehus, og han måtte være borte en stund. Jeg var alene hjemme i boligen, siden romkameraten var ute. Og klokka 22:30 kom romkameraten hjem, han var full. Jeg synes det var ubehagelig så jeg låste meg inne på badet, men han banket på og ropte at jeg skulle åpne, han banket lenge og hardt og ropte at han måtte på do. Så jeg åpnet, noe jeg aldri skulle gjort! Han kom inn å begynte å kysse meg på halsen, og klinte med meg, han stinket alkohol og det var så kvalmt. Selvom jeg prøvde å dytte han unna og slå/sparke, var han enda sterkere. Og han dro av meg klærne og tok på puppene mine, det var så flaut at han så meg naken, det var så flaut at jeg ville dø, han så meg naken! Så dro han ned buksa si og tvingte meg til å runke og suge han.. Han sa at hvis jeg sa det til noen ville han drepe broren min og han hadde venner som kom til å voldta meg hvis jeg sa noe! Da han var ferdig(23:15) gikk jeg skremt og flau til rommet mitt og la meg i senga. Et kvarter senere kom han inn å satte seg ved siden av meg og sa at han ikke mente det og beklagde seg, jeg var skremt og lå bare der. Så begynte han å beføle meg under dyna, jeg var fortsatt naken. Jeg lå helt stille å gråt, jeg var så redd at jeg torde ikke gjøre noe. Så hadde vi sex og analsex. Til han tilslutt gikk (01:00) Jeg var redd for at broren min plutselig skulle komme inn, tenk så flaut!! Jeg er så flau og alt var så pinlig, han så meg naken. Broren min kom hjem 3 elns, jeg fikk ikke sove hele natta. På morran når jeg var alene med romkameraten siden broren min var på badet, han sa at han var full og at han ikke mente det, at jeg ikke skulle si det til noen, siden jeg var med på det og at jeg ville bli kalt hore. Siden han var full kan jeg ikke anmelde han og ikke har jeg lyst siden det hele er pinlig og flaut hele episoden... Men jeg er så flau og redd, så jeg trengte noen å snakke med, så jeg så ikke andre muligheter enn å skrive til dere. Og det er min skyld jeg åpnet døra og jeg gjorde ikke mye motstand i senga.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Kjære du

Du har ingen skyld i dette i det hele tatt du. Du trenger ikke skamme deg. Det er mange lover som beskytter din rolle i denne saken. I følge lovene i Norge regnes du som barn og han som voksen. Han har hele ansvaret for disse handlingene. Han har begått grove voldtekter av en mindreårig, av deg. Jeg skjønner at du har det vondt på flere måter.

Han har gjort alvorlige og straffbare handlinger fordi:

Dette skjedde med en under den seksuelle lavalder (16 år)

Dette var penetrering og samleie (det defineres som voldtekt)

At han i tillegg truer deg gjør dette enda mer alvorlig. Han synes jeg du skal anmelde til politiet. Han kan gjøre det igjen med andre jenter også. Hans navn bør politiet få høre. Kanskje ligger navnet hans der allerede.

Det aller første jeg synes du skal gjøre er å snakke med noen flinke snille voksne på listen her. Start gjerne med noen på DIXI - ressurssenteret for voldtatte. Telefon: 22 44 40 50, Mobil: 930 58 070. De kan enten hjelpe deg direkte, eller gi deg god hjelp med å komme deg videre. 

Du bør også besøke HFU (Helsestasjon for ungdom) å sjekke deg for kjønnssykdommer og graviditet. Der kan du også trygt snakke om alt.

Jeg sier det igjen! Du har ingen skyld! 

Lykke til og se på artiklene om voldtekt som jeg lagt ved under her!  

Hilsen sexologen og lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep