Hopp til hovedinnholdet

sex med læreren. Er det greit?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Sex med læreren. Jente 14 år, han 42. Det startet med at han befølte meg, jeg trodde ingenting om dette. Så var det lange timer på kontoret hans som gikk til at det ene førte til det andre, og han tvang meg til å suge og runke han. Jeg sa nei, men han bare fortsatte og jeg ville ikke skrike slik at noen plutselig kom inn og så meg naken. Og nå har det utviklet seg til sex, og jeg vil ikke og forteller han dette, jeg sier det er rart, ekkelt og flaut. Han sier at dette er en gave og at jeg bare lærer meg å være mer moden, og at det er helt normalt. Men det er ekkelt å ha sex med en mann, og ikke minst flaut. Han sier at han lærer og at dem får lov å gjøre slikt. mot sine spesielle elever. At han ikke kan bli dømt fordi han er en lærer. Spørsmålene: Er dette en gave og lærer jeg å være mer moden? Hva synes der på ung.no om dette? Er det vanlig?Er jeg rar og dum? Får lærere lov til å gjøre dette? Er han snill? hjelper han meg bare?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er absolutt ikke greit, og det læreren gjør er ulovlig. Læreren bør anmeldes, for det han gjør er ulovlig. Du skal ha en trygg skolehverdag og du skal ha et liv der du bestemmer over din egen kropp. Det er ikke alltid lett å være den som sier ifra, men be om hjelp til dette, for eksempel av helsesøster på skolen eller andre du kan stole på.

Du er 14 år. Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Det er to hovedgrunner til at vi har denne lovbestemmelsen. Den ene er at vi skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den andre grunnen er at vi skal beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Den andre grunnen er at vi skal beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk. Sex bør være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond følelsesmessig opplevelse. Sex kan også få alvorlige konsekvenser som gravididet eller kjønnssykdommer dersom man ikke er flinke til å beskytte seg. Regelen er laget for å sikre at ungdom er modne nok til å ta et veloverveid valg, ved at de er sikre på seg selv og har kunnskap om mulige konsekvenser.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

- Jeg ble pressa til sex

Jente med hettegenser (colourbox.com)

Jeg ble med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille en annens behov, men jeg hadde ikke lyst, og det var press. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep