Hopp til hovedinnholdet

Jente har dårlig selvtillit på grunn av kropp

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som trener regelmessig,og spiser sunt. Men jeg liker ikke kroppen min. Får så utrolig dårlig selvtillit når jeg ser noen som har en fin kropp,og da tenker jeg på at jeg skal slanke meg. Hver gang jeg ser meg i speilet så hater jeg det jeg ser. Hvet ikke hva jeg kan gjøre for å bli finere.....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.
Jeg kjenner at jeg blir litt bekymret når jeg leser det du skriver, og tenker at det er veldig viktig at du faktisk snakker med noen om dette.Det enkleste er å gå til helsesøster på skolen din, eller fastlegen din om du har godt forhold til denne. Men helsesøster er ofte lettere tilgjengelig og gratis.

Uansett hvordan du faktisk ser ut, så er det å gå med sånne tanker over tid kan være veldig vondt og vanskelig, og kan i verste fall få ganske alvorlige konsekvenser. Det er ikke bra å tenke på seg selv på en så negativ måte. Og kanskje er måten du ser på kroppen din på ikke så realistisk?!

Snakk med helsesøster om dette og finn fram til metoder som kan gjøre at du får bedre og sunnere tanker rundt egen kropp og selvfølelse. Jenter på 14 år har sjelden godt av å slanke seg, men det kan selvfølgelig være hensiktsmessig for enkelte å endre litt på livsstil. Så lenge man fortsatt er i vekst, og det er de fleste på 14 år, så er det lite gunstig med slanking! Dersom det gjelder deg at det kunne vært hensiktsmessig med livsstilsendringer, er det veldig viktig at dette gjøres på en god måte. Med det mener jeg at det kan være viktig å få hjelp til å legge opp for eksempel et bedre kosthold eller treningsopplegg. Igjen, snakk med helsesøster på skolen din og finn ut at dette sammen med henne og eventuelt andre personer som kan mye om dette, og som du kan diskutere med, og du kan få støtte fra! Ikke gjør dette på egenhånd!!! Av og til er det bare litt endring i tankemønster som skal til!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett