Hopp til hovedinnholdet

Er det galt å ha sex med broren sin?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg ble voldtatt av broren min, men jeg synes det var deilig så jeg lott det fortsett og nå gjør vi det vær gang mamma og pappa er borte. er det galt å ha sex med broren min

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det avgjørende her er alderen på din bror. Han må være under 18 år.
 
Seksuelle handlinger mellom søsken under 16 år er ulovlig. Straff faller bort om det er frivillig og de er jevnbyrdige med tanke på alder og utvikling (og det vurderes strengt). 
 
Du har krav på privatliv i eget hus også fra familiemedlemmer. Står du fritt til å låse døren til rommet ditt for å få egentid? Bestemmer du like mye som din bror?
 
Alle seksuelle aktiviteter skal være gode og med samtykke (frivillige). Hvis de ikke er frivillige kalles de misbruk i en eller annen grad.
 
Ingen har lov til å voldta deg. Her har det skjedd en voldtekt og det er straffbart. Når det er tvang kalles dette for seksuelle misbruk. Når det i tillegg er et familiemedlem som misbruker kalles det for incest (se artikkelen under).

Jeg legger ved andre artikler som også kan hjelpe deg. Det jeg anbefaler deg å gjøre er å ringe noen av fagfolkene som jobber med incestutsatte på listen under her.

Siden du er under den seksuelle lavalder (16 år) regnes du som barn. Lovens mål (se lovene nedenfor) er å beskytte deg og dine rettigheter. Du kan være anonym når du ringer hvis du ønsker det: 

1) Stiftelsen Fellesskap mot seksuelle overgrep (FMSO). Du kan ringe den døgnåpne og landsdekkende hjelpetelefonen: 800 57000.

2) Støttesenter mot Incest (SMI) Ring 23 31 46 50 

3) Tipstelefonen for seksuelle overgrep mot barn. Ring: 800 80 018. Telefonen drives av politiet og du kan være anonym hvis du vil.

Etter en samtale med noen av de over vil du få mer tilpasset svar og du vil lettere selv se om det er behov for hjelp til grensesetting mellom deg og din bror.

Lykke til!

Hilsen sexologen og juristen i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv