Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har blitt mobbet siden jeg begynte på skolen og nå skal jeg begynne i 9 klasse jeg blir kalt for så fattelig mangen ting jeg får slengt opp i ansiktet at jeg må på slanke leir! osv men jeg vet at jeg ikke er så feit! jeg bryr meg egentlig ikke om hav de sier men i dag så har jeg bestemt meg for at jeg SKAL klare og få kroppen jeg drømmer om! så jeg lurte på om dere/du har noen tips til hva jeg kan spise mårran,lunsj,middag,mellom middagog kveld og kvelds? og om dere har noen øvelser som hjelper for flat mage og fin rumpe? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det har sikkert vært, og er sikkert tøft og vanskelig å bli mobbet over så lang tid.

Mobbing er uakseptabelt, og du bør si i fra til voksne slik at de kan få slutt på dette. Skolen er ansvarlig for at barn og unge har et godt læringsmiljø uten mobbing, men da må man si i fra.

Du sier at du ikke er overvektig, men du vil få kroppen du drømmer om.

Det er jo bra hvis det er ditt ønske.

For å endre livsstil må man ønske endring selv, det kan ikke være noen andres ønske.

I tillegg bør man ha et mål. Skal det handle om å få en fin kropp å se på, eller skal det være en kropp som er sunn og i bra form?

Det er viktig for å få en sunn kropp å spise regelmessig, dvs spise hver 3. time. Spis frokost, spis en frukt eller grønnsak mellom frokost og lunsj. Spis lunsj, og gjerne noe mellom lunsj og middag. Du kan også spise noe lett til kveldsmat. Kutt ut boller, kjeks, saft, brus m.m i ukedagene. Spis mye grønnsaker til middag, bruk en mindre tallerken enn du pleier når du legger på mat. Drikk mye vann, ta vitamin D.

I tillegg bør du være fysisk aktiv 3-4 ganger i uken. Du kan begynne med å gå raskt, løpe litt hvis du orker. Du kan sykle eller svømme også.

Under kan du lese noen artikler med tips.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Enkelt å velge sunnere mat med Nøkkelhullsmerket

Nøkkelhullet (Helsedirektoratet / Mattilsynet)

Se etter nøkkelhullmerket på matvarene du handler. Når du finner merket, vet du at den matvaren er et sunnere alternativ enn andre varianter av matvaren.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Kom i gang med treningen!

Joggesko (colourbox.com)

"Jeg har ikke penger, jeg har ikke utstyret, jeg har ikke tid?" Kjenner du deg igjen? Det finnes mange årsaker til å utsette treningen.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid