Hopp til hovedinnholdet

Har utrolig dårlig selvtillit for tiden og tør ikke gå i bikini

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente med utrolig dårlig selvtillit for tiden. Jeg synes jeg er skikkelig feit. Når jeg ser andre jenter som går i shorts, så har de mye tynnere ben en meg, men likevel så står de der og bare ´Jeg er så feit´. Jeg føler meg egentlig skikkelig ukomfortabel i shorts og bikini. Jeg kan bare ikke gå med bikinitruse fordi jeg har fæle strekkmerker nedover lårene og må derfor gå i badeshorts. Denne sommeren så har jeg tenkt å få bedre kondis og gå ned i vekt ved å løpe. Men problemet er at jeg hater og løpe + at jeg kun tenker negativt om det. Jeg tenker tanker som: ´Jeg kommer ikke til å klare det.´ ´Du rekker ikke å gå ned nok i sommer.´ ´Du rekker ikke få bedre kondis i sommer´ Álle baksnakker deg fordi du er feit.´ Det er skikkelig stress å tenke sånn! Sommerferien er for vanlige folk å slappe av, mens jeg må fokusere på å ikke spise is og bare trene mens andre kan spise og gjøre hva de vil :( Værsåsnill hjelp! Er desperat!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes det er flott at du faktisk vil gjøre noe aktivt med den dårlige selvtilliten din! Nå vet jeg jo ikke om du en gang trenger å gå ned i vekt, men om du har et problem med vekten er det bare flott at du ønsker å gjøre noe med det. Hvis du sliter med å motivere deg selv til å jogge kan det være fint å gjøre det sammen med noen. Selv synes jeg det er mye deiligere om jeg kan jogge i skogen enn om jeg må jogge langs en vei. Da får du oppleve noe samtidig som du trener. Kanskje kan du få noen i familien med deg å jogge? Da vil dere pushe hverandre og det blir mer sosialt å trene. Eller kanskje noen venninner vil være med deg?

Når det gjelder strekkmerkene så skal du vite at det er veldig vanlig blant jenter i din alder å få det. Det kan være noe så enkelt som at man har vokst relativt fort i en periode, at man har lagt på seg eller tatt av seg. Du trenger ikke å gjemme kroppen din av den grunn! Det er noe man selv ser mye tydeligere enn andre gjør, og det er ikke sikkert at noen vil legge merke til det en gang. 

Ellers synes jeg du skal lese den artikkelen jeg har lagt ved om selvtillit og selvfølelse og prøve å ta til deg det som står der. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene