Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når hun ikke vil ta abort?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært uforsiktig i fylla og satt barn på en 16 år gammel jente(hun var også full, jeg har ikke tvunget henne til noe!) Hun er forbanna på at hun skal ha det barnet mens jeg vil ikke ha det. Vi er ikke sammen, og har heller ikke vært det. Vi har pratet mye om dette barnet, men hun står fast på at hun skal bli mor. Selv om det har vært veldig hyggelig for min del, så kan vel ikke JEG tvinge henne til å ta abort? Men hvis jeg snakker med foreldrene hennes om det, kan de tvinge henne til det siden hun er under 18? Eller bestemmer hun over det selv siden det er inni henne? Kan hun tvinge meg til å bli far? Regner med rettighetene mine er marginale siden jeg/vi var uforsiktig og full, men jeg tenker på fremtiden min, om jeg må kutte skole og jobb for å ta vare på dette barnet. Tenker jo på fremtiden hennes også, men hun vil jo dette, så da får hun ordne det selv, tenker jeg. Er det noe jeg kan gjøre, eller må jeg ta konsekvensene av mine handlinger i fylla med uønsket utfall?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har kommet i en skikkelig vanskelig situasjon.  Når jenta er gravid, er det hun som bestemmer om hun vil ta abort eller ei.  Andre kan råde henne, men hun bestemmer til sist.  -Og velger hun å bli mamma, blir du pappa om du vil eller ei og må ta ansvaret.

Mitt råd til deg nå, er at du støtter jenta så godt du kan.  Du kan for eksempel si at du gjerne vil bli med til Helsestasjon for ungdom eller legen og prate om dette.  Du har rett på rådgivning og støtte du også, så om ikke hun vil gå sammen med deg, så gå alene.  Du kan også ta kontakt med amathea.no for råd og veiledning.  

Det er også viktig at du får pratet skikkelig med jenta om konsekvensene av dette og det er viktig at du gjør det helt tydelig at du ikke kommer til å bli sammen med henne selv om hun velger å bære frem barnet, hvis det er slik du tenker det. -Kanskje har hun et håp om det?

Søk også støtte hos noen du har tillit til og kan prate med,- venner eller familie. Dette er for tøft å stå alene med.  

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Kjæresten er gravid

Gutt tenker (colourbox.com)

Graviditeten var ikke planlagt. Hva gjør du? Hvordan kan du støtte opp om henne og hvilke rettigheter har dere? Les helsesykepleiers svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine