Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurte på om hva som skjer hvis man tar solarium og er under 18 år?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om hva som skjer hvis man tar solarium og er under 18 år? Må man betale bot eller lignende? Det står veldig mye forskjellig på nettet. Og selv er jeg en jente på 15 år, som kun har tatt solarium 1 gang tidligere (for et par uker siden). Jeg tåler ganske mye sol, og har aldri blitt solbrent før. Jeg har heller ikke fregner eller mye føflekker som kan fremkalle kreft elns :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Årsaken til at det er aldersgrense for soling i solarium, er at man ønsker å beskytte unge under 18 år med en spesiell beskyttelse. Det er i hovedsak solariumet som vil få konsekvenser om de lar unge under 18 år sole seg i sine solsenger. Det kan få konsekvenser som at de må stenge eller endre på rutinene, og det kan bety at de taper på det økonomisk. 

Les også artiklene jeg legger ved under svaret om soling. 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Husk solvettreglene

Solkrem (colourbox.com)

Mange forbinder sol med sunnhet og helse, men for at sola skal gi deg glede og overskudd må du ta noen viktige forholdsregler.

Les mer

18-års aldersgrense på solarium

Solarium

Solarium øker risikoen for føflekkreft, særlig når man begynner å bruke det tidlig og hvis man tar solarium ofte. Det er 18-års aldersgrense for bruk av solarium i Norge.

Les mer

Sol – er det sunt eller skadelig?

Solbriiller (colourbox.com)

Sommer og sol er deilig og gjør at du føler deg vel. Men sola kan også være skadelig. For sterk sol kan gjøre deg solbrent og gi deg hudskader, du kan bli snøblind og du kan i verste fall få hudkreft. Her kan du få noen gode solingsråd og litt fakta om soling og ultrafiolette stråler (UV-stråler).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser