Hopp til hovedinnholdet

hvorfor sies d at man ikke må røyke vis man skal bli gravid?

 

Spørsmål
heisann! jeg har ett par spørsmål, 1. hvorfor sies d at man ikke må røyke vis man skal bli gravid? d er jo ikke sånn at du ikke kan bli gravid dersom du røyker..? flere jeg kjenner røyker å har barn. 2. jeg har nå prøvd me samboeren å fått barn i 3 år! ingenting skjer.. vi har jort d meste.. jeg venter nå mensen den 26 juli, alså i morgen, men så er d d, om jeg kan være gravid nå.. jeg har fått forstoppelse+ kvalm, hodeverk, å vondt når jeg tisser. jeg har også veldi vondt nederst i magen (nesten som mens smerter) å sover utrolig mye. vet ikke om dette er noe annet eller om jeg kan være gravid? takk får svar .:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Røyking fører til at det tar lengre tid å bli gravid. Stoffer fra tobakk finnes både hos kvinnen og mannen. Hos kvinnen i eggstokken i væsken der egget ligger for å modnes og i sædvæsken og mannen. De små flimmerhårene i kvinnens eggledere, som hjelper til med at egg og sædcelle møtes, fungerer dårligere hos kvinner som røyker. Røyking under svangerskapet er også uheldig. Fosteret får i seg de samme uheldige giftstoffene som det moren får, noe som gir dårligere vekstvilkår hos barnet. Jeg anbefaler deg derfor sterkt å slutte å røyke.
Det er jo mulig at du er gravid nå, men dersom du ikke er det synes jeg at det nå er på tide for deg og samboeren din å oppsøke en lege siden dere har prøvd å bli gravide i 3 år.
Ønsker dere masse lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva menes med 'sniffing'?