Hopp til hovedinnholdet

Ufrivillig sex på fest. Var det voldtekt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var på fest en dag hvor jeg hadde drukket veldig mye alkohol. Bruker å huske alt når jeg drikker, men så fikk jeg en drink (Har blitt fortalt) og den drinken husker ikke jeg at jeg fikk. Og etter venninna mi dro fra festen, blacka jeg helt ut. Husker ingen ting!.. Dette skjedde før jul. og fikk vite det for noen dager siden at en hadde hatt sex med meg den natta. Selv forteller han at jeg var med på det. men jeg husker ingen ting. ABSOLUTT ingen ting.. Det eneste jeg husker er når jeg våknet dagen etter så lå jeg helt naken inne på en seng uten dyne. Kan man kalle dette voldtekt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Ja, dette er det politiet kaller en festrelatert voldtekt.

 

40% av alle anmeldte voltekter skjer i forbindelse med fest. Les mer om festrelatert voldtekt på Kjernekar på Facebook (www.kjernekar.no/)

 

Norske myndigheter ønsker at alle som er utsatt for voldtekt eller andre seksuelle overgrep, anmelder forholdet til politiet.

 

Når du er utsatt for en voldtekt har du rett til en bistandsadvokat. Du har rett til en kostnadsfri konsultasjon med advokat før du bestemmer deg endelig for å anmelde eller ikke. Bistandsadvokaten skal ivareta dine interesser i forbindelse med etterforskning, og ved en eventuell rettssak. Politiet er behjelpelig med å formidle kontakt, dersom dette ikke allerede er ivaretatt.

Hilsen Politiet i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg, her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Ta vare på venner som har drukket for mye

Full på do (colourbox.com)

Det er viktig å ta vare på seg selv, men på fest er det også viktig å ta vare på vennen sin. Hva kan du gjøre hvis vennen din har drukket for mye?

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep