Hopp til hovedinnholdet

er jeg gravid?

 

Spørsmål
hei.
jeg er ei jente på 16 år som begynner og bli litt bekymret.
får ca. en måne siden hadde jeg å den daværende kjæresten min ubeskyttet samleie. jeg hadde sist mensen ca. i midten av måneden, men har ikke fått denne. jeg hadde en liten blødning en gang rundt da jeg skulle få mensen, men bare en liten gang, og jeg trengte heller ikke bruke bind. etter dette har jeg hatt bare blankt, det ser ut som eggløsning. er jeg gravid?

grunnen jeg tror dette er fordi jeg glømte og ta p-pillen dagen før samleie. men tok tidligere på samme dagen begge p-pillene. ette dette fortsatte jeg vanlig med p-pillene. men. han gikk også ut før han kom, men jeg vet jo aldri om det kom litt sperm ut før han kom. tror du jeg er gravid?
trenger virkelig svar nå, for jeg begynner og bli nervøs.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Siden du bruker p-piller, og tok den glemte pillen din så raskt, tviler jeg på at du er gravid. Eggstokkene trenger litt tid uten p-piller før et egg kan bli modent og slippes ut. Regelen er at dersom det har gått mer enn 36 timer mellom to p-piller bør man bruke tileggsprevensjon i 7 dager for å være helt sikker. Du holdt deg jo fint innenfor denne grensen, og det er bra. Dersom du ikke får mensen innen 1 uke, kan du oppsøke helsestasjon for ungdom for å ta en graviditetstest. Men som sagt, jeg tror ikke at du er gravid.
Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om sunt og usunt?

Kan man forebygge sykdom?