Hopp til hovedinnholdet

For kort penisstreng

 

Spørsmål
hei jeg er en gutt på 17 og jeg tror jeg har for kort penisstreng. det går helt fint å trekke forhuden tilbake når penis er slapp, men når den er erigert gjør det litt vondt å trekke den tilbake, pluss at forhuden ruller opp igjen. det gjør ganske vondt når jeg har sex.
noen råd?
på forhånd takk
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Dette er noe mange gutter opplever i ungdomstiden. For mange løser dette seg selv ved at penisstrengen blir strukket ut ettersom man vasker penis, onanerer og har sex.
Det går også an å strekke penisstrengen aktivt ved at du trekker godt forhuden tilbake noen ganger om dagen. Hvis penisstrengen blir sår kan du bruke uparfymert babyolje til å mykgjøre, slik at huden ikke sprekker like mye opp.

Hvis dette ikke er tilstrekkelig, eller du tror du trenger mer hjelp kan du oppsøke lege for å få dette vurdert. Legen vil kunne gi deg annen behandling eller henvise deg til spesialist som kan utføre et enkelt kirurgisk inngrep som retter på dette. Oppsøk fastlege eller helsestasjon for ungdom hvis du ønsker å få dette vurdert.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om overgrep?

Er det lovlig å kjøpe seksuelle handlinger i bytte mot ting av personer under 18 år?