Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt veldig tynn. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

De 3 siste månedene har jeg opplevd mye sorg men er bedre nå. Men jeg har funnet ut at klærne mine har blitt veldig store og mange sier at jeg hat blitt tynnere. Dette skremmer meg litt. Har møtt over 5 personer som har sagt at jeg har blitt veldig tynn, og klærne mine er for store. Føler meg også tynnere. Har prøvd å spise mer men jeg blir bare tynnere . Vet jeg skulle spørre et annet sted om dette men jeg får aldri noe hjelp derfra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du har opplevd mye sorg den siste tiden, men at du har det bedre nå. Det er fint å høre at du har det bedre. Det å oppleve sorg kan være veldig tøft. Et av symptomene på sorg kan være at man glemmer å spise.

Du forteller at du prøver å spise mer nå enn hva du har gjort de siste månedene, men at du fortsatt går ned i vekt. Er det riktig?

Jeg forstår det slik at du har spurt om hjelp fra et sted, men at du ikke har fått hjelp fra det stedet. Det er flere steder du kan ta kontakt når du opplever at du går ned i vekt. Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen din. I journalen din der vil det være registrert vekt og høyde, så da kan de se utviklingen din i forhold til høyde og vekt. Helsesøster kan også gi deg veiledning i kosthold. Du kan også bestille time til fastlegen din. Fastlegen kan måle høyde og vekt, rekvirere eventuelle blodprøver og få utredet hva årsaken til vektnedgangen din er. Du kan også ta kontakt med helsestasjon for ungdom i kommunen din. Der finner du helsesøster, lege og ofte psykolog som du kan snakke med. Legger ved noen artikler under svaret og ønsker deg lykke til.


Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Rett til helse- og omsorgstjenester

Tannlege

Alle har rett til nødvendige helse- og omsorgstjenester. Trenger du hjelp til helsetjenester eller til å klare deg i dagliglivet? Henvend deg til kommunen din.

Les mer

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer

Ungdom som har opplevd sorg

Trist jente (colourbox.com)

Her finner du eksempler på flere situasjoner der man kan oppleve sorg. Ungdom har kommentert hvordan de har opplevd å takle dette.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise