Hopp til hovedinnholdet

Når jeg drikker alkohol, får jeg veldig vondt i magen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om dere kan hjelpe meg litt. Når jeg drikker alkohol, får jeg veldig vondt i magen. Blir ikke spesielt fyllesyk (vondt i hodet osv.), men har problemer med mye luft, generelt mageknip og løs avføring i flere dager etterpå. Er det noe jeg kan gjøre for å motvirke dette? -enten samme kveld eller dagen derpå? Vil helst bli like full, men uten alt ubehaget. Hilsen meg :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ikke så behagelig ut. All bruk av rusmidler kan ha omkostninger, og vi er alle nødt til å veie fordeler og ulemper opp mot hverandre når vi velger å bruke rusmidler. Noen ganger blir omkostningene så store at det beste er å avstå. Hvordan dette er for deg, er det bare du som kan svare på.

Du kan forsøke å teste ut litt i forhold til dine mageproblemer. Det kan hende det er visse typer alkoholholdig drikk du reagerer på, f.eks. rødvin. Når du skal drikke i fremtiden, bør du være veldig bevisst på hva du får i deg. Det aller beste hadde nok vært om du en kveld f.eks. bare drikker øl, og der om det blir endring/bedre. Det er ikke sikkert det er selve alkoholen du reagerer på, men noen av tilsetningsstoffene.

Det er også av avgjørende betydning hva du ellers spiser og drikker. Du bør alltid huske på å spise godt både før du drikker og før du legger deg, og drikke rikelig med mineralvann.

Hvis dine plager ikke blir bedre, bør du kontakte lege for råd og veiledning.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol