Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli penere?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter ekstremt med dårlig selvtillit. Jeg ser med selv i speilet 30 ganger daglig, og får en vond klump i magen hver gang, jeg er veldig fokusert på utseende, og bruker sminke og alle produkter som sikkert er mulig å få tak i innen dette. Har heller aldri vært sjenert, men når jeg begynte å ungdomsskolen så var jeg ikke den samme, tror nok det er pga dårlig selvtillit. Føler det eneste som teller er utseende, og det er sykt mye press. Men mitt spørsmål er egentlig ikke hvordan jeg kan få bedre selvtillit, men hvordan jeg kan bli penere, selvom det er vanskelig å svare på, men føler livet ikke er verdt å leve når jeg ser meg selv i speilet liksom. Trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så trist å høre at du misliker deg selv så mye. Det er mange som sliter med dårlig selvtillit og har et negativt syn på seg selv, og det kan gå utover det sosiale livet og andre ting. Men det er faktisk sånn at hvor pen man er har en sammenheng med hvor pen man synes at man er. Hvis du hele tiden ser i speilet og trekker frem ting du er misfornøyd med, trekker du bare deg selv ned, og selvtilliten din vil synke. Jeg er sikker på at du er mye penere enn det du tror, og som regel er vi mye mer kritisk til vårt egen utseende enn det andre er. Det du må jobbe med er å endre tankegangen du har om deg selv. Istedenfor å fokuserer på det du er misfornøyd med, så fokuser på det du liker og fremhév det. Gi deg selv komplimenter og smil til deg selv i speilet. Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg når det gjelder dette.

Hvordan man oppfattes av andre har lite å gjøre med utseendet, det kommer mest an på hvordan man oppfører seg. Og hvis man tenker positivt om seg selv, vil selvtilliten øke, og man oppfattes faktisk som mer attraktiv da. Husk at de fleste mennesker er mest opptatt av seg selv og sitt utseende, og er alt for opptatt av å bekymre seg for om de er pene nok til å tenke på om den man møter er pen eller ikke.

Håper dette svaret var til hjelp.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse