Hopp til hovedinnholdet

sopp infeksjon..

 

Spørsmål
Hei, jeg er en jente som er 14 år og vi hadde for noen ukar siden om sex og sånn på skolen, og læreren snakket om infeksjoner, som sopp infeksjon, hun beskrev det nesten som jeg har det, at det lukter litt ekelt og er ganske gul, brunt. Men hun sa de klødde,men de klør ikke hos meg ikke mye liksom. nesten aldri, men hos meg virker de som det blir verre når jeg bruker asan, men skal eg gå til lege eller noe?
Er litt vanskelig å forklare akkurat hvordan de e, men de ska vell vere blank men det er da ikke mitt, men en siste ting. de sa at det var ikke hele tiden, bare mitt mellom mensustusjonen å noe greier, Men jeg har de jo hele tiden uten når jeg har mensen, elle da merke jeg de jo ikke.
Har forresten ikke hatt sex så jeg vet de ikke er kjønnsykdom elle noe .
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Utfloden din forandrer seg gjennom menssyklusen din.Rundt eggløsning er utfloden helt blank og seig, ellers kan være alt fra blnk til hvit-gul. Utflod lukter litt søtlig, dersom den lukter sterkt og vondt, endrer farge og konsistens kan dette være et tegn på infeksjon.
Hvis du er usikker på om dette kan være soppinfeksjon er det lurt å henvende seg til lege eller ta en tur på helsestasjon for ungdom. Her kan du bli undersøke og få et sikkert hva det er som plager deg.
Du kan prøve et middel mot soppinfeksjon (som du får kjøpt reseptfritt på apoteket)Dette vil ikke skade deg, men dersom det viser seg at det er en annen type forstyrrelse f.eks. noe som heter bakteriell vaginose som mange forveksler med soppinfeksjon vil det være bortkastede penger.
Jeg anbefaler deg derfor å søke hjelp for dette, slik at du kan få den rette behandlingen. Dette er ikke flaut, alle jenter/ kvinner vil oppleve dette noen ganger i livet sitt uten at det er noe spesiell grunn til det.
Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om det å være homofil?

Hva var forløperen til Skeiv Ungdom?