Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er en gutt på 14 år som veier snart 80 kilo og er 159 cm høy. Er det mye?

 

Spørsmål
Hei, jeg er en gutt på 14 år som veier snart 80 kilo:S vet selv att jeg begynner å bli stor, å det er mange i klassa mi som mobber meg:( men er 80 kilo for en 14 åring som er 159cm høg mykji?

hilsen gutt 14
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er nok i mestelaget. Du bør prøve å holde den vekten og ikke gå opp ytterligere. Vekten jevner seg ut når du strekker deg i ungdomsårene. Spis sunt og regelmessig, gjerne ofte og mindre måltider for å holde kroppens forbrenning i gang. Drikk vann når du er tørst og kos deg med godteri og brus bare i helgene. Vær aktiv, gjerne en time hver dag. Bruk trappa istedenfor heis, bruk sykkel til trening og gå/sykle til skolen om det ikke er for langt. Det handler mye om å ha ulike aktiviteter integrert i hverdagen og begrens matinntaket til bare måltidene. Ikke spis altfor sent på kvelden og start alltid dagen med frokost.
Legger ved noen artikler om temaet som du kan se på.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Ein junkfood-generasjon?

Junk food (colourbox.com)

Ungdommane vi har snakka med meiner det aukande problemet med overvekt kan ha mykje å gjere med matvanar. Fleire har hevda at ein gjennomsnittleg tenåring kjøper seg mat på skulen i alle fall tre gonger i veka, og da er det som oftast landgang eller tacobollar det går i.

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Slanking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp, helse og sex


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Hva er den seksuelle lavalderen?