Hopp til hovedinnholdet

spørsmål om gaviditet..

 

Spørsmål
Hei :)
jeg har et spørsmål om gaviditet.. sist gang jeg hadde sex var for ca en måned siden, da uten kondom, men jeg gikk på cerazette (minipiller).. Jeg har ikke hatt menstruasjon siden ca 25. juli (bare to dråper blod for ca en uke siden), men den siste måneden har jeg begynt å trene ganske så hardt med jogging/løping og noe styrke. Jeg tok en graviditetstest for en uke siden og en igjen i går, og de er begge negative.. kan jeg likevel være gravid??

jeg gikk på mini-piller både da og nå, men jeg har pleid å blø litt likevel i ca fire dager.. det har derimot hendt at jeg har tatt pillen til litt ulike tider hvær dag, med variabel på ca 4/5 timer.. kan dette gjøre at den ikke virker eller skulle jeg likevel være trygg?

bekymret jente... :s
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Jeg tror ikke at du har blitt gravid, siden du både bruker Cerazette og har tatt flere graviditetstester som har vært negative. Ca. 20 % av alle som bruker Cerazette opplever at mensen blir helt borte så jeg tror heller at dette er årsaken.

Cerazette skal helst tas til omtrent samme tid hver dag, men en differanse på 4-5 timer av og til spiller ingen rolle. Dersom det derimot går 12 timer eller mer, er pillen ikke like sikker lenger.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om idrett og trening?

Hva er aldersgrensen for å hoppe i fallskjerm?