Hopp til hovedinnholdet

Er livredd om å være gravid!

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 15 år. Jeg hadde sex med typen min et par dager før jeg skulle ha mensen. Han kom inn i meg og vi holdt på litt, men så stoppet han og tok den ut, men så inn igjen. Han hadde kondom på, men kan jeg være gravid? Fikk mensen et par dager for tidlig. De to første dagene var mensen på normal styrke, men styrken gikk litt ned de neste to dagene. Har fått raserianfall rett etter jeg har vært glad og motsatt. Har ikke ømme bryster, men har hatt litt vondt i magen og litt kvalm. Er nesten aldri sulten. Vær så snill å svar meg! Er livredd om å være gravid!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg tror ikke at det er noen stor fare for graviditet etter den episoden du beskriver, og heller ikke når du har fått mensen etter det. Det at du har vært litt mer oppfarende i humøret, kan jo for eksempel skyldes at du er stressa og redd for å være gravid, eller det kan være andre ting som lite søvn, stort skolepress eller annet.

Fortsett å bruke kondom konsekvent hvis dere har sex, så har du god beskyttelse også videre.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Lilli
0
24.08.2018 18:17:15
Hei, jeg er 17 år og har regelmessig hatt mini-piller siden jeg var 14 år. Jeg har vært dårlig å ta dem til tider, (altså glemt en dag og tatt dagen etter). Hver gang jeg har glemt dem har jeg fått en liten blødning dagen etter (får ikke mensen av minipillene). I det siste så har jeg følt litt kvalme og ubehag så jeg gikk til helsesøster og tok en graviditetstest, den var negativ. Nå er jeg kvitt kvalmen, men har fått mye kviser og humørsvingninger ellers ingen bivirkninger. Kjæresten min flyttet til Ålesund for å studere, og da tok jeg valget på å slutte på mini-pillene ettersom jeg ikke kommer til å ha samleie uansett. Nå har deg gått 2 uker siden jeg sluttet på dem og har enda ikke fått menstruasjon og jeg er livredd for å være gravid!! Vet ikke hva jeg hadde gjort om jeg kom i den situasjonen. (Red.: Du kan sende inn spørsmål til ung.no/oss og få svar fra fagpersoner).

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Hvor gammel må du være for å nekte å bli adoptert?