Hopp til hovedinnholdet

Noen spørsmål om alkohol

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 15 år gammel jente som har to spørsmål til deg. 1. For noen dager siden drak jeg alkohol for første gang der jeg kunne merke noe til det. Jeg drakk en rusbrus og 5/6 shots med vodka ( jeg er litt usikker for jeg drakk noe rett fra flasken så vet ikke hvor mye jeg fikk i meg da), men jeg følte ikke jeg ble så veldig full. Det eneste var at jeg husker ikke alt like bra som vennene mine. Jeg lurer på hvorfor det? 2. Jeg har planer om å ha besøk av noen jenter i helgen og lurer på om dere har noen spesielle tips for at ikke foreldrene mine skal merke at vi har drukket når de kommer hjem? 3. Jeg har en veninne som er veldig bestemt på at hun ikke har lyst til å drikke, så jeg lurte bare på om det er så smart å invitere henne hvist alle andre drikker? Håper dere kan svare meg raskt❤️ Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

1. Hvorfor du ikke opplevde å bli full, kan vi ikke svare på. Hvor påvirket man blir av alkohol kommer an på en rekke ulike faktorer, som dagsform, hvor mye man har spist, kroppsbygning o.l., noe som selvfølgelig også varierer fra person til person. Men du hadde jo drukket ganske mye alkohol, noe kroppen din klart var påvirket av. Så sånn sett var du jo full. Å ikke huske alt like bra, er et tegn på at du var alkoholpåvirket. Noen blir glade, andre blir triste, noen sinte og andre bare trøtte. Folk reagerer på alkohol forskjellig, og også forskjellig fra gang til gang. Hvordan folk oppfører seg når de er alkoholpåvirket (fulle), har i stor grad med forventninger og hvordan de andre oppfører seg å gjøre. Det kan jo være at du hadde ganske klare forestillinger om hvordan du skulle reagere, og derfor tror at det ikke virket, siden du ikke ble slik du trodde? 

2. Vi kan nok ikke gi deg noen spesielle tips om hvordan foreldrene dine ikke skal merke at dere drikker. Det vi kan si er at foreldre ofte får med seg mye mer enn det barna tror. De er med andre ord ikke så lette å lure!

3. Det er fint at du tenker på dette, og at du respekterer din venninnes valg om å ikke drikke. Det kan nok være litt kjedelig for henne å være der om dere skal drikke. Det kan også oppleves som vanskelig for henne å ikke drikke om alle andre gjør det. Samtidig så kan det jo være litt sårt å bli holdt utenfor. Hva med å snakke med denne venninnen om det? Si at du ønsker at hun skal komme, men at dere skal drikke. Kanskje tilby henne å finne på noe sammen med dere en annen dag dere ikke skal drikke? Så kan hun selv ta valget på om hun ønsker å komme. Om hun kommer, så er det viktig at dere ikke tilbyr henne alkohol, at dere ikke prøver å overtale henne til å drikke, eller holder henne utenfor fordi hun ikke drikker. 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol