Hopp til hovedinnholdet

Festing og alkohol

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Her om dagen ble hele klassen invitert til fest hos en gutt i klassen, og det skal selvfølgelig være alkohol. Jeg har ingenting i mot at de drikker, men jeg er ikke begeistret for det og føler meg ukomfortabel rundt folk som er dritings. Jeg er i tillegg ingen festperson. Det som gjør at jeg vil gå er det sosiale, men er det verd det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har blitt invitert på klassefest, og der vil det bli drukket alkohol. Videre skriver du at du ikke er noen festperson, men at du lurer på om du skal dra på grunn av det sosiale.

For å si det, så er det ikke uvanlig å føle seg ukomfortabel rundt folk som er veldig fulle. kanskje spesielt hvis man ikke drikker selv. Hvis det er slik at du tror at det ville vært hyggelig og sosialt å dra på festen, kan du jo kanskje være der første del, før andre blir veldig beruset. Du kan jo eventuelt finne på en unnskyldning for å dra tidligere, hvis du ikke tør å si det som det er. Det kan være at du har en annen avtale, at du må legge deg tidlig fordi du skal opp tidlig dagen etter etc.

Du må også finne ut selv om det er verdt å dra på en fest der mange drikker alkohol, om du får noe sosialt ut av det, eller om du kan være sosial på andre arenaer som ikke innbefatter alkohol. Hvilke fordeler er det ved å dra på festen og hvilke ulemper er det? Kan du sette opp pluss og minus slik at det blir klarere for deg?

Vi skjønner at det er vanskelig, og at du ikke vil gå glipp av det sosiale, men det er mange måter å være sosial på. 

Lykke til, enten du drar på fest eller ikke!

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp