Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
hei! jeg er en jente på 20 år. jeg har gått på p-pillen synfase nå i ca 8 mnd,før det brukte jeg yasmin. så lenge jeg har gått på p-piller har jeg ALLTID fått regelmessig mens, men fikk det ikke nå når jeg skulle ha det den 15 september, bare en bitte liten blødning litt på morgenen, litt sånn brun aktig.. siste menstruasjonen min var 18 august, så har ikke hatt det da på 6 uker ca.
har tatt test,viste negativ, men lurer på om jeg kanskje gjorde det for tidlig i forhold til når man burde det? tok det ca 5 dager etter forventet mens. har vært veldig trøtt, sliten og slapp de siste ukene, og ikke fått mensen som sagt. kan det være at jeg er gravid?? som sagt har alltid hatt regelmessig mens, både før p-piller og hele den tiden jeg har gått på det. siden 20 september har jeg ikke gått på pillen i det hele tatt fordi jeg ville vente å se om jeg fikk det, men hvor lang tid tar det før hormonene er ute av kroppen? jeg og kjæresten min hadde sex uten kondom den 20, er det en sjanse for at jeg kan ha blitt gravid da i så fall?
veldig mange spm samtidig her nå men jeg håper på svar på de fleste=)
hilsen en litt engstelig jente=)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det KAN skje at det ikke kommer en vanlig "bortfallsblødning", men det er ikke så vanlig, så jeg syns det høres fornuftig ut at du har reagert på det. Jeg tolker deg slik at 20.september var siste "huskepille" og ikke siste aktive pille. -Da er det faktisk en mulighet for å bli gravid etter det samleiet, siden du ikke startet med aktive piller igjen.

Jeg vil råde deg til å ta en ny graviditetstest ca 3 uker etter den 20. september.

Hvis den også er negativ, og du føler deg bedre igjen, kan du nok starte opp igjen med p-piller. Hvis du fortsatt lurer, kan du ta en prat med helsesøster på skolen eller på Helsestasjon for ungdom.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om sex og samlivsting?

Hva er de vanligste seksuelt overførbare infeksjonene i Norge?