Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et problem med alkohol, i løpet av det siste året har det hendt oftere og oftere at jeg blir dårlig og spyr.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har et problem med alkohol. Før ble jeg veldig sjelden dårlig, og sjelden veldig full av å drikke. Men i løpet av det siste året har det hendt oftere og oftere at jeg blir dårlig og spyr. Når jeg først har blitt dårlig klarer jeg omtrent ingenting, dliter med å stå eller gå, og må bare komme meg hjem og legge meg. Jeg kan ikke fortsette festen, noe andre klarer. Jeg trodde først at det var sprit jeg reagerte på, gjerne blandet med saft med kunstige søtstoffer. Jeg ble ikke dårlig hver gang, men for ofte. Å kutte ut spriten har ikke hjulpet. I det siste har jeg blitt dårlig av å bare drikke en vin også. Jeg føler meg påvirket, men aldri veldig full før dette skjer. Når jeg først har blitt kvalm blir jeg veldig full, og sliter med å huske noe etter dette. Det som er irriterende er at jeg aldri får noen forvarsel på når dette skal skje, og hva jeg gjør galt. Som oftest blir jeg ikke dårlig, men kanskje 1/4 av gangene. Jeg er ute et par ganger i måneden, og føler det er et sjansespill.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi får noen ganger henvendelser om en slik problematikk, som ligner din. Det er ikke så lett å gi noen enkel forklaring på det, for det kan være så mange forskjellige grunner til det.
Alkohol oppfattes som gift av kroppen, så det er på ett vis ikke vanskelig å forstå hvorfor kroppen forsøker å kvitte seg med den. Men, den endringen du opplever siste år kan kanskje skyldes noe spesielt. Er du utsatt for stress? Har du gått ned i vekt? Er du syk? Bruker du noen medisiner?

Vi vet ikke hvor mye du drikker når du blir veldig beruset og dårlig. Du skriver at du blir dårlig av å drikke bare en vin. Hvis du mener en flaske vin er det ikke så rart at du blir beruset for drikker du den raskt vil du oppnå en promille på over 1. Du kan jo se på vedlagte promillekalkulator hvor høy promillen blir med ulik mengde og styrke alkohol.

Hvis du ikke finner noen forklaring til at du tåler alkohol dårlig nå og bekymrer deg. Da synes vi du bør gå til legen og be om en skikkelig helsesjekk.

 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Promille - hvor full blir du?

Jente er full på fest (colourbox.com)

Hva er promille? Hvordan vet du hvor høy promille du har? Hva skjer i kroppen når promillen øker?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol