Hopp til hovedinnholdet

Gråter mye når jeg drikker

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 17år gammel jente som gråter mye når jeg drikker. Jeg kollapser fullstendig innvendig og gråter på inn pust og ut pust, det tar opp mot en time før jeg klarer å roe meg ned. Allikevel skjer dette helg etter helg. Jeg er en type som vil virke sterk og forteller sjeldent til venner o.l om hva jeg sliter med. Jeg vil virkelig ikke gråte når jeg drikker og prøver å unngå d, men allikevel skjer d. Er dette angst? Hva kan jeg gjøre for å redusere d/unngå d?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du erfarer, er jo at følelsene blir litt "filterløse" når du drikker.  Om det er noe du strever med som kommer mer frem når du er påvirket av alkohol, eller om det bare er slik at du reagerer med å bli trist og begynne å gråte, kan jeg ikke si deg.  Reaksjonen på alkohol er jo ulik fra person til person.  Noen blir bare glade, noen bli mest trøtte, noen blir kranglete og noen blir tristere. 

Om du selv vet at det er noe du strever litt med ellers og som kan være det som dukker mer opp når du drikker, kan det være lurt å rydde litt i det.  Det kan du gjøre ved å erkjenne det,  prate med noen om det eller kanskje skrive litt om det for deg selv.

Det kan også hende at du vil fortsette å oppleve dette når du drikker alkohol, og da er jo løsningen faktisk å drikke mindre eller ikke noe.  Kanskje er det verdt å prøve så du slipper dette og bare kan ha det gøy?

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Slik beregnes alkoholpromille

Regner ut promille (ung.no)

I gjennomsnitt vil alkoholen fordele seg i 60 prosent av kroppsvekten hos kvinner og i 70 prosent av kroppsvekten hos menn. Som en hovedregel anslår vi at alkoholen forbrenner med 0,15 promille per time (0,10 - 0,25).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol