Hopp til hovedinnholdet

Bruker p-piller, fikk ikke mensen til tiden.....

 

Spørsmål
hei! jeg er en jente på 20 år. jeg har gått på p-pillen synfase i ca 9 mnd, før det yasmin. første dag i siste mens var 18 august, jeg skulle ha det igjen den 15 september men da fikk jeg det ikke. jeg skulle ha begynt igjen på nytt brett den 20, men det gjorde jeg ikke får å se om jeg fikk mensen nå neste gang. den 12-13 oktober. den 20 september hadde jeg og kjæresten ubeskyttet sex og jeg begynte som sagt ikke på nytt brett. har også hatt ubeskyttet sex flere ganger i denne perioden når jeg ikke har tatt piller. har det vært en mulighet for meg å bli gravid da?
jeg gikk i 8 uker uten å få mensen, men i dag den 15 oktober begynte jeg plutselig å blø...er dette vanlig??? kan man blø selv om man kanskje kan være gravid? burde jeg teste meg??
jeg har alltid hatt regelmessig mens så lenge jeg har gått på pillen, bortsett fra nå som jeg ikke fikk den på ca 8 uker...er dette vanlig med en p-pille som synfase??
vennlig hilsen en litt engstelig jente!=)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det kan skje at mensen ikke kommer som forventen når man går på p-piller, men det er sjelden at det plutselig blir slik etter såpass lang tids bruk. Usikker på grunnen nå, men det er viktig å ta graviditetstest.

Det at du nå etter at du sluttet med p-pillene har hatt flere ubeskyttede samleier, gjør jo faren for å ha blitt gravid stor, så også av den grunn bør du absolutt ta graviditetstest nå.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om kjønnssykdommer?

Hvordan smitter klamydia?