Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er 14 år og enneå ikke fått mensen? Er det noe unormalt med kroppen min, jeg begynner å bli litt urolig. Jeg har "alt" annet(pupper,hår osv) veier rundt 40 kilo, og ca 140 cm høy. Mamma sier at det kan hende at jeg ikke har fått det siden jeg har hatt psykiske problemer(redd for mye rart)siden kroppen min hatt så mye å stri med. Når jeg tenker tilbake nå skjønner jeg hvor vondt jeg har hatt det med angst, og forferdelige smerter pga sygdommen. Men derfor lurer jeg bare på, kan det være sånn at jeg ikke har fått mensen, siden kroppen min hatt så mye å stri med? Går rundt og tenker på om kroppen min ikke fungerer som den skal, for det vil jeg jo, som de fleste, å stifte en familie og sånt.

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 14 år som lurer på noe. Jeg er 14 år og enneå ikke fått mensen? Er det noe unormalt med kroppen min, jeg begynner å bli litt urolig. Jeg har "alt" annet(pupper,hår osv) veier rundt 40 kilo, og ca 140 cm høy. Mamma sier at det kan hende at jeg ikke har fått det siden jeg har hatt psykiske problemer(redd for mye rart) fordi jeg har hatt kalve leg perthes, som senere når jeg ble frisk har ført til psykiske problemer. men er ferdig med alt det nå, min mamma,pappa og søster, familie har stilt opp for meg:) Gikk hos sosionom for å prate ut om det jeg kalte "de dumme tankene", jeg var blant annet redd for å sove, fordi jeg var redd for å sovne inn, redd for at det var noe farlig(piller)i mat og drikke, osv. Når jeg tenker tilbake nå skjønner jeg hvor vondt jeg har hatt det med angst, og forferdelige smerter pga sygdommen. Men derfor lurere jeg bare på, kan det være sånn at jeg ikke har fått mensen, siden kroppen min hat hatt så mye å stri med? Går rundt å tenker på om kroppen min ikke fungerer som den skal, for det vil jeg jo, som de fleste å stifte en familie og sånt. Beklager hvis det er rotete skrevet eller vanskelig å forstå. Takk på forhånd. Hilsen Lauren:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente på 14 år
Du har vært gjennom en god del allerede du, både sykdom, behandling og etterpå med usikkerhet og psykiske problemer. Du er midt i puberteten og kroppen endrer seg. Du vil få mensen, det kan være at den prosessen er blitt påvirket av at du har hatt det så tøft, men før eller siden begynner den.
Legger ved en link om puberteten.
www.ung.no/pubertet/1866_Puberteten_-_hva_skjer....html

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Hvordan kan du vise din forelskelse til gutten/jenta du liker?