Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått det for meg at jeg kan ha blitt gravid...

Jente 17 år
 

Spørsmål
Heisann.

Jeg lurer på et par ting. Jeg har fått det for meg at jeg kan ha blitt gravid. Hvertfall så bekymrer jeg meg for det hele tiden , og tenker alt for mye på det. Jeg har hele tiden gått på p-piller (cerazette)når jeg har hatt sex uten kondom, men når jeg hadde samleie med kjæresten min for ca 6 uker siden, så tok jeg p-pilla 15 timer senere enn vanlig tid (max er jo 13 timer) 2 dager etter jeg hadde sex. Jeg forhørte meg med venner og til og med mamma, men de trodde det gikk greit. Men nå i det siste har jeg merket at jeg har hatt litt vondt i magen og at jeg har vært litt kvalm om morgenen (har ikke kastet opp).
Samt at jeg har vært litt trøtt og sliten. ( jeg hadde kyssesyken for 2 måneder siden, og har hatt det med å være litt mer sliten enn normalt, så har ikke tenkt så mye over det før nå)

Så jeg det jeg lurer på er: Er det stor sansynlighet for at jeg er gravid?

Også har jeg kjøpt graviditetstest med 2 test-pinner i. Burde man teste seg med begge 2 samme dag? Og er det liten mulighet for at testen viser riktig resultat om jeg tar det litt mer enn en uke før jeg skal ha mensten? pga. ta cerazette gjør at mensturasjonen min noen ganger uteblir og/eller ikke er fast, så vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det er riktig som du sier at det er viktig å ta Cerazette minipiller til omtrent samme tid hver dag. Siden du oversteg grensen som er 12 timer, vil dette si at muligheten for at du kan ha blitt gravid er tilstede, men alikevell ikke så stor.
Siden det er 6 uker siden du hadde samleie etter den glemte pillen kan du ta en graviditetstest nå og få et sikkert svar ut fra denne. Jeg anbefaler deg å bruke morgenurin når du tester deg. Du trenger kun å bruke den ene testpinnen. Dersom svaret er negativt, men du forsatt tviler kan du bruke den andre testpinnen om ca 1 uke og se om svaret er det samme eller om det er endret. Du kan også oppsøke helsestasjon for ungdom og få hjelp her.
Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om sunt og usunt?

Vitaminer -hva trenger du?