Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjørte ut av veieb med bilen. Etterpå tok jeg en røyk som jeg fikk av en kompis. Politiet kom og tok blodprøve som ga utsla på THC. Kan jeg bli dømt for promillekjøring? Jeg visste ikke at det var THC i røyken. 

Gutt 19 år
 

Spørsmål

jeg var så uheldig og sklei av veien når jeg sko ta en forbi kjøring så velta jeg rundt me bilen og etter det så tok jeg badla av en kompis og rollet meg en røyk så tok jeg den. så kom politi og tok meg med på blodprøve som ga utslag på THC. kan jeg bli dømt får promillekjøring da? jeg viste ikke at det var spor av THC i røyken og tok an etter utforkjøring da kan vel ikke dem døme meg bare heilt uten videre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det følger av vegtrafikk loven § 22 at fører av motorvogn må ikke nyte alkohol eller ta annet berusende eller bedøvende middel i de første seks timene etter at han er ferdig med kjøringen, når han forstår at det kan bli politietterforskning på grunn av kjøringen eller utviser grov uaktsomhet i så måte. Dette forbudet gjelder likevel ikke etter at blodprøve eller utåndingsprøve er tatt, eller politiet har avgjort at slik prøve ikke skal tas.

I dette tilfellet kjørte du ut av veien. Dette er en hendelse om gjør at politiet vil etterforske om det er utvist grov uaktsomhet. Dette innebærer at du innen seks timer etter denne hendelsen ikke hadde lov til å ta berusende eller bedøvende middler. 

Jeg råder deg til å kontakte advokat i dette tilfellet. Hvis kameraten din var med deg og ga deg røyken etterpå kan kanskje han være et vitne på at du først fikk i deg THC etter ulykken. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører med promille

Fyllekjøring (colourbox.com)

Jeg var på fest og fikk låne bilen til en kamerat for å kjøre og hente noen andre, siden jeg hadde drukket minst to-tre halvlitere, bare. Hvor strenge straffer er det for å kjøre når man bare er litt brisen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler