Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli bedre på 3000-meter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Løp 3000 meter i dag på skolen på 16 minutter. Er det en grei tid for en jente på 13 år? Eventuelt hvordan kan jeg bli bedre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

16 minutter på 3000 meter for en 13-åring er ålreit det :)

Forsvaret har i samarbeid med Norges Idrettshøgskole laget et treningsprogram for å løpe 3000 meter på kortere tid. Du kan se programmet her. Dette et veldig spesifikt program rettet mot det å løpe 3000 meter. Hvis du synes det virker kjedelig eller lite variert, så kan du gjerne trene annerledes. Det er lurt å kjenne etter hvilke bevegelsesformer du liker. All aktivitet som innebærer f.eks. løping, sykling, svømming, hopp, dans eller lignende vil gi deg treningseffekt som bidrar til å løpe 3000 meter på kortere tid, sammenlignet med å sitte stille. Kanskje du liker noen ballspill (basketball, volleyball, håndball, fotball, innebandy osv.), å løpe i skogen, å sykle, danse, svømme, hoppe på trampoline, trene styrke, yoga eller gå turer i skogen. Ha det gøy med å være i bevegelse, å velg aktiviteter du liker best.

Hvis du ønsker å bli bedre på nettopp det å løpe 3000 meter, så kan du følge programmet jeg viste til over, men du vil også oppnå god effekt mot samme mål ved å være i bevegelse gjennom andre aktiviteter, hvis du heller ønsker det.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett