Hopp til hovedinnholdet

Bli kvitt alkoholproblemer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hvordan jeg kan bli kvitt alkoholproblemene mine, J-15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for oss å svare nøyaktig på dette, da vi vet for lite om deg og situasjonen din. Vi kan imidlertid gi deg noen råd, samt veiledning.

Det er et godt steg i riktig retning å erkjenne at du har et problem, slik du har gjort. Det å ha et alkoholproblem kan i mange tilfeller føre med seg mye skam og dårlig samvittighet. Vi håper du, hvis du har det slik, kan legge fra deg noe av dette og fokusere på den prosessen det er å jobbe med et rusproblem.

Et annet steg er å søke hjelp. Vi vet ikke om du har snakket med noen andre om dette, men det anbefaler vi deg. Snakk med foreldrene dine, helsesøster eller annen voksenperson du stoler på. Vi er sikre på at det er mange som vil hjelpe, hvis du lar dem gjøre det. Du kan også ta kontakt med helsestasjon der du bor, se lenken under.

Du kan se på våre hjemmesider, der vi har en fane som heter "hjelp til å slutte". Foreløpig har vi kun veiledning for å slutte med cannabis, men noen av de samme tipsene vil kunne være gode i forhold til å slutte å drikke. På www.rushjelp.no finner du også et selvhjelpsprogram på nett.

Vi håper noe av dette kan være til hjelp for deg. Ta gjerne kontakt med oss på RUStelefonen 08588. Lykke til!

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer

Hvorfor drikker man?

Alkohol

Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å innta alkohol. Hvorfor?

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Journal og helseopplysninger

Helsejournal (ung.no)

Finnes det noen journal på meg? Vet fastlegen eller helsesykepleier at jeg var på sykehuset og hva de gjorde med meg der? Kan jeg gå til legen og få all informasjon om helsa mi fra jeg var liten og fram til nå?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol