Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man trene uten at brystene blir mindre? Hva kan årsaken til mørk og illeluktende urin være?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å få strammere mage, tynnere lår og en stram/spretten rumpe. Jeg har egt veldig små pupper, er det en måte jeg kan trene de? Jeg vil gjære trene men uten å miste det lille jeg har av pupper. Jeg lurer på en ting til. Urinen min har lenge luktet vondt og hatt en mørk farge. Det gjør ikke vondt å tisse. Hva kommer dette av? Jeg drikker nesten ingen ting, kan dette være grunnen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Brystene består av fett og brystkjertelvev. Det er ikke muskler i brystene. Derfor går det ikke an å "trene opp" disse. Dersom man går ned i vekt, vil det oftest også føre til at brystene blir noe mindre, fordi fettmengden i brystene også reduseres. Man kan likevel trene andre muskler i kroppen, f.eks. lår og rumpe, uten at man nødvendigvis går ned i vekt.
Når det gjelder mørk og illeluktende urin, kan dette ha flere årsaker. Den vanligste er at man ikke drikker nok væske/vann i løpet av dagen. Urinveisinfeksjon kan også gjøre urinen grumsete/mørk og få den til å lukte dårlig, men som regel er det også svie når man tisser, smerter i magen, feber, ryggsmerter og slik at man må tisse mange ganger om dagen. Dersom urinen er mørk og illeluktende selv om du drikker mye, anbefaler jeg deg å snakke med fastlegen eller legevakten for nærmere undersøkelse.


Hilsen legen

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett