Hopp til hovedinnholdet

Hei. For en stund siden begynte jeg på p-pillen Diane pga. mye hårvekst på armene, i ansiktet, og kroppen generelt. Jeg har nå noen spm.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For en stund siden begynte jeg på p-pillen Diane pga. mye hårvekst på armene, i ansiktet, og kroppen generelt. Jeg har nå noen spm. 1. Hvor lang tid tar det før det begynner å virke? Jeg er ferdig med ett brett nå, men har ikke merket nedgang med hårvekst eller kviser. Skal det bare ta noen måneder eller tar det flere år? 2. Og hvor lenge kan man bruke Diane? Noen sier at det bare skal brukes i en kort periode. Andre sier at det ikke har noe å si, og at de har brukt det i over 10år. Hva er sant? Og hvorfor er det slik? 3. Hva skjer når man slutter å bruke Diane? Kommer hårveksten til å komme tilbake, og være like kraftig? Eller kommer den til å fortsette med å være "lav"? Kvisene også, får man tilbake problemhuden eller kommer den til å fortsette å være "ren"? Takker på forhånd for svar:) Jente, 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 1. Når det gjelder effekten på kviser, ser man ofte effekten først etter minst 3 mnd. Det samme vil gjelde for endringer i hårveksten din. Det tar noen måneder før du merker effekten.
 2. Det er ingen øvre grense for hvor lenge man kan bruke Diane. Den kan brukes i mange år dersom behovet er der.
  Det kommer helt an på plagene dine, og vurdering fra din lege. 
 3. Når man slutter vil effekten også bli borte. Har det vært effekt på bl.a. hårvekst, er det sannsynlig at denne vil komme tilbake.
  Kviseplagene kan bli mindre etter behandling med Diane, men noen er plaget med kviser også i mer voksen alder.
  Det er vanskelig å si konkret hvordan det blir for det, men det er stor sjanse for at det ikke blir verre etter at man slutter med behandling.

  Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon