Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig når penis støter borti inne i skjeden som gjør vondt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på Cerazette, og har ikke blødd noe særlig på disse pillene. Fastlegen min sa også at pillene gjør livmorslimhinnen for tynn til å gi blødning. Men for litt siden hadde jeg og kjæresten sex, og plutselig gjorde et støt veldig vondt, som om han støtte borti noe. Dette har skjedd flere ganger, hovedsakelig når jeg ikke er ordentlig "varmet opp" på forhånd. Jeg har lest at det kan være han støter borti livmoren, er dette riktig? Etter vi hadde hatt sex hadde jeg veldig vondt i magen, noe som også har skjedd de andre gangene jeg har fått vondt under samleie. Og de neste dagene hadde jeg mensensmerter og blødde som om jeg hadde vanlig mensen. Har han støtt borti livmoren og fått det til å blø, eller hva? Og er det farlig når det gjør vondt under sex? Jeg blir litt bekymret siden det gjør så vondt idet han støter borti noe, og siden jeg har smerter mange dager i etterkant + blødning som jeg sannsynligvis ikke ville hatt ellers. Håper dere kan hjelpe meg, hilsen jente 20 år.

 

Svar
Hei

Det som oftest gir smerter ved dype støt under samleie, er at penis støter mot livmorhalsen som befinner seg øverst i skjeden. Dette er en vanlig årsak til plutselige smerter under samleiet, og kan vare en god stund etter samleiet. Årsaken er at penis er stor nok eller har en form som gjør at den klarer å støte mot livmorhalsen. Dette kan oppleves som svært ubehagelig, og hos noen gi en kvalmende smerte.

Veldig mange jenter opplever dette, og løsningen på det er å finne stillinger som hindrer at penis kommer så langt inn at den støter mot livmorhalsen, eller om dere ønsker å kunne fortsette ha samleie i de stillingene der dette skjer, må han altså ikke støte hardt og fort dypt inn.

Det er ikke farlig, og penis kan ikke støtes lengre inn enn den lengden skjeden har, men det er slik du erfarer, ubehagelig og vondt.

Når du går på Cerazette, er det helt riktig at livmorslimhinnen bevares tynn, og mange slutter helt å blø, mens andre blør litt innimellom, og noen fortsetter med blødninger som vanlig. Du skriver at du har sluttet å blø etter du begynte på Cerazette, men livmorslimhinnen din har sannsynligvis blitt bevart litt i grenseland mellom å blø og ikke blø. Det som da kan skje ved en slik "rystelse" av livmora som et dypt og hard støt gir, er at det kan sette i gang en blødning fra den tynne slimhinna.  

Som sagt, verken smertene eller blødningene er farlig, men om dere klarer å unngå harde støt mot livmorhalsen, blir det bedre for deg.


Hilsen Sexologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon