Hopp til hovedinnholdet

Uteblitt mens etter jeg har tatt angrepille

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tatt en angrepille nå etter å ha hatt ubeskyttet sex med kjæresten. Vi er egentlig ekstremt forsiktige og grunnen var en litt for lang juleferie fra hverandre samt et par glass vin. Jeg skulle hatt menstruasjon i går men er utrolig stresset ang en eksamen jeg skal ta opp igjen nå i februar, strøket på den to ganger, men vanligvis får jeg den om kvelden noen dagen etter. Problemet mitt er at den ikke har kommet nå. Tok angrepillen for ca 2,5 timer siden og hadde en mørkning på bindet men ikke noe blod. Leste selvsagt pakningsvedlegget men der stod det ingenting om dette, og etter å ha søkt på nettet lenge nå finner jeg heller ikke noe svar. Jeg lurer rett og slett på om det kan være slik at angrepillen stopper menstruasjonen min og at jeg da bør ta en graviditetstest om to uker eller om det kan være stresset. Om den ikke kommer i morgen så blir det nok test om to uker. Men ønsker bare å vite om en angrepille kan ha vært med på å forskyve? Beklager rotet spørsmål!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så bra at du er opptatt av å beskytte deg mot å bli ufrivillig gravid. Uteblitt mens kan komme av alle de tre årsakene du beskriver:

  • Graviditet
  • Stress
  • Angrepille

Mange opplever uregelmessig og annerledes mensblødning etter de har tatt angrepille. Når mensen uteblir bør man ta gravidtest, også når  man har tatt angrepille. Angrepille forhindrer ikke alltid graviditet, og man kan få forsinket mensblødning når  man har tatt angrepille.

Les mer om nødprevensjon/angrepille på sexogsamfunn.no sin nettsider.

Jeg har lagt ved to artikler om nødprevensjon og graviditet. Kanskje du finner noe nyttig å lese der hvis det er mer du lurer på,  eller om svaret mitt ikke gir deg godt nok svar på det du lurer på.

Lykke  til!

Vennlig hilsen Helsesøster/ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet