Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få finere hud, samt unngå rynker og kviser?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg vil ha fin hud. Mange i min klasse har fin hud uten noe arr eller noe sånt. Jeg lurer på hvordan jeg kan få fin hud i ansiktet uten rynker og arr. Har ikke rynker men vil unngå det. Har noen små arr i fjeset som ikke er sykelig. Har også svarte prikker på nesa. Tips eller produkter til å forbedre dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når man blir eldre vil man få rynker om man ønsker det eller ei. Noen får mer rynker enn andre. Mye skyldes hvilke gener en har, men man kan også ta godt vare på huden ved å bruke høy solfaktor og ikke sole seg så mye. 

Noen får mer kviser enn andre. Det finnes ingen mirakelkurer eller snarveier for å bli kvitt kviser.

Det er lurt å lage seg en rutine med å vaske huden daglig med mild såpe og vann, men man skal unngå skrubbing, siden dette kan irritere huden mer. Mild såpe fjerner talg fra huden, men gjør ingenting med selve talgproduksjonen.

Ut fra det du skriver er du ikke plaget med kviser. Hvis du blir plaget med kviser kan du bruke reseptfrie midler med benzoylperoksid (for eksempel Basiron). Disse medisinene åpner opp hudporene ved å løse opp keratin, samtidig som de reduserer antallet bakterier.

Når det gjelder svarte prikker kan du ta kontakt med et parfymeri eller hudpleiesalong for å høre hvilke renseprodukter de har som kan hjelpe deg med å fjerne svarte prikker på nesa.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse