Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser bare et måltid om dagen, går jeg i en farlig retning?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Eg har i det siste følt at eg må slanke meg fordi eg føler meg feit, sjølv om dei rundt meg meiner eg ser heilt normal ut og at eg er nydelig som eg er. Eg føler dei tar heilt feil, eg har alt for mykje fett rundt livet og på låra. Eg er blitt veldig obs på ka eg spiser, somme dager så spiser eg kanskje bere eit måltid for dagen fordi eg vil spise så lite som mulig. Eg har kutta ut alt søtt fra kostholdet fordi det er unødvendig for kroppen. Eg har i tillegg begynt å trene ein del for å kunne fjerne fett fra kroppen. Trener 4 dager i uka og nokon dager drikker eg bare smoothie etter treningsøkt og det er alt eg spiser/drikker den dagen. Eg syns at det er ikkje viktig med for mykje mat, fordi eg må forbrenne meir enn eg inntar i kroppen, så viss eg spiser lite er det lettere å rase ned i vekt. Har allerde gått ned ein str i bukse og kjoler som ikkje passet før, passa meg no og eg er veldig stolt over det. Alle rundt meg er bekymra for at eg trener så mykje. Går eg i ein farlig retning ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Og takk for at du skriver inn til ung.no

Ut fra det du skriver går du i en farlig retning. Du har nå begynt å "tulle" med mat. Du har kuttet ut på mange måltider og kan i løpet av en dag bare spise et måltid eller smoothie. Dette kan være helsefarlig for deg og i værste fall kan du få en spiseforstyrrelse.

Hvis man skal gå ned i vekt bør en spise 4-5 måltider per deg. Du bør overhode ikke sulte deg. Du bør tenke livsstilsendring framfor slankekur. Når man går på slankekur går en gjerne raskere opp i vekt igjen. Det er også lettere å overspise hvis en spiser en gang om dagen ved at en blir så sulten at en spiser for mye.

Du trener 4 ganger i uken, noe som er flott. Kroppen trenger næring når du trener så det er viktig å få i seg mat som kroppen trenger.

Du skriver inn til Ung.no for å høre om du går i en farlig retning. Det sier meg at du selv kjenner på at dette ikke er bra for deg.

Som sagt kan man gå ned i vekt på en forsvarlig og god måte uten å måtte sulte seg. Under finner du artikkler om kosthold og trening, slankeråd samt hvordan være fornøyd med den kroppen man har.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Husk å drikke når du trener

Drikke vann og trener (colourbox.com)

Vi har samlet noen råd til hvordan man skal drikke når man trener. Det er generelle råd og anbefalinger som alle må tilpasse etter egne behov.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Slankeråd for deg som er overvektig

løper (colourbox.com)

Hvis du er overvektig, og du prøver å gå ned i vekt, kan det være nyttig med noen råd: Hvis du skal slanke deg et viktig å gjøre det på en systematisk måte, og ikke hoppe på lettvinte superkurer. Regelmessige måltider, sunn og variert kost og trim satt i system er tingen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser