Hopp til hovedinnholdet

Helseangst

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter veldig med helseangst, for ca 1 år siden fikk jeg en liten hevelse i nese tuppen som etterhvert mista fargen og ble mindre men kjenner den enda.Har støvallergi. Fikk også en liten knute under øret som jeg fortsatt kjenner litt mindre en en ert. Jeg fikk også en lignende kul på halsen for ca 2 uker siden etter et loppestikk. I går klødde det på venstre nedre side av ryggen og jeg så at jeg klødde meg på en rød flekk likna på en føflekk som var rød så også at det var litt flass på denne. Nå er jeg livredd og nesten sikker på at jeg har hudkreft kan dette være noe annet? Har slitt med angst veldig lenge nå og føler at jeg har satt livet på vent pga denne angsten og følelsen av at jeg kan dø når som helst. Jeg sitter stadig på nett og søker etter symptomer på diverse hvisst jeg får vondt eller oppdager en kul. Jeg vet at jeg trenger hjelp men klarer ikke si det til noen. Jeg begynner å bli dritt lei av dette hva skal jeg gjøre?

 

Svar
Hei gutt, 
 
det tar mye energi å bekymre seg så mye. Du beskriver at du har angst og at det hemmer deg mye. De forskjellige tingene du beskriver er ikke noe farlig, det er en liten lymfeknute på halsen og en føflekk som er rød. De er ikke farlige. 
 
Du er så plaget av angst at du burde få behandling. Det er veldig god behandling for angst på barne-og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP). Det er fastlegen som henviser deg dit. 
 
Du kvier deg for å snakke med noen. Det hører også ofte med til det å ha angst. Kan du snakke med en voksen hjemme? Eller helsesøster på skolen? Det er viktig at du får hjelp. Du kan også ringe til Hjelpetelefonen, der er det alltid noen å snakke med. 
 
Lykke til! 
 
Hilsen legen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse