Hopp til hovedinnholdet

Glemt p-pille

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på noe angående p-piller. P-pillene heter Marvelon 28. Jeg vet at i løpet av sist brett så glemte jeg to p-piller, men ikke samtidig. Den første glemte jeg enten i første eller andre rad, mens den siste vet jeg at jeg glemte i rad tre. Jeg tok ingen p-piller i den pillefrie uka, men jeg fikk mensen på akkurat samme tid som vanlig, faktisk så og si på samme klokkeslett som alltid, så jeg har med andre ord svært regelmessig mens. Det jeg lurer på da er om jeg er sikker nå, etter at jeg har hatt mensen, eller må jeg vente 7 dager etter mensen før jeg har samleie med tanke på at jeg hadde glemt p-piller før jeg fikk mensen? Jeg er på dag 3 nå med p-piller etter at jeg har hatt mensen, og jeg hadde samleie i 1 minutt i går før jeg fikk en tanke om at jeg kanskje ikke er trygg? Det varte som sagt bare i ca. 1 minutt, så vi ble altså ikke ferdig, men om jeg ikke er trygg så er jo det en viss sjanse for at jeg kan være gravid? Mvh. Forvirret jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ja, du er nå sikker etter at du har hatt mensen. Dersom du har glemt en p-pille og det ikke har gått mer enn 36 timer, er det ingen fare. Du bare fortsetter og tar neste pille når du skal . Om du har glemt to piller etter hverandre, er du ikke sikker før det igjen har gått 7 dager med p-piller. 

 Vennlig hilsen helsesøster. 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet