Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å drikke smirnoff ice som har gått ut på dato?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Lurte på hvordan det er med alkohol og utløpsdato. Jeg er ganske masse drikke her som har gått ut på dato, og da er det snakk om smirnoff drikken, som er vodka blandet med smak og masse annet. Det er 4%. De hadde utløpsdato i september 2016. Men de har vært oppbevart i boden i huset og de er ikke åpna i det hele tatt. Drikken er ikke i glassflaske men i sånne lignende små brus kartonger. Er det trygt og drikke drikkene denne helgen da? Sånn 4 mnd senere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om det er trygt å drikke varer som er utgått på dato kommer an på hvilke ingredienser det er i drikken. Vi kjenner ikke til alle ingerdiensene i slike drikker, så vi anbefaler deg å kontakte produsenten og spørre der, de vet nok mer om dette.

Det er neppe veldig giftig eller mer farlig å drikke den nå enn det var før datoen gikk ut. Det verste som kan skje er nok at den smaker vondt. Da kan du jo bare helle den i vasken.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol