Hopp til hovedinnholdet

Hodeskade på skolen og erstatningskrav

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Lurer på en ting, for et år siden fikk jeg en hodeskade på skolen, som jeg sliter med fremdeles den dag i dag. Heg har kronisk vondt i hodet, og derfor lurte jeg på om Heg har krav på erstatning? Takk. Gutt 18 år

 

Svar
Hei gutt, 
 

alle kommune og fylkeskommuner plikter å ha ulykkesforsikring for elevene. Etter forskrift til opplæringsloven skal ulykkesforsikringen dekke ulykkesskader som oppstår mens elevene er på skolen.

Hvorvidt din skade vil være dekket av skolens forsikringsordning vil derfor bero på hvordan skaden oppstod, og om det omfattes av begrepet "ulykkesskade". Dersom du er dekket av forsikringen vil du kunne få dekket ditt økonomiske tap.

Det er likevel en generell frist for når man må ha fremlagt krav om erstatning for en skade, på 3 år jf. foreldelsesloven § 9.

 Jeg vil råde deg til å ta kontakt med en advokat, som bedre vil kunne vurdere dine muligheter for å få erstatning.

Det er trist å høre at du sliter med kronisk hodepine etter skaden. Det er dessverre ikke uvanlig etter hodeskader. Jeg vil anbefale deg å oppsøke fastlegen din sammen med en voksen hjemme. Forklar plagene dine. Sammen med legen din må dere finne ut om du skal utredes noe mer, eller om du bør henvises til nevrolog feks. Det er også viktig at skolen kjenner til plagene dine. Det er mulig du bør utredes av PPT i kommunen for å finne ut om skaden din har gjort det vanskelig for deg med konsentrasjon og oppgaveløsning. Din lærer bør uttale seg om dette. 

Lykke til! 

Hilsen legen

 

Lykke til!
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse