Hopp til hovedinnholdet

Er klumpene jeg har ved skjedeåpningen farlig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15 år gammel jente. Jeg har noen små klumper rett utforbi skjedeåpningen, jeg har hatt det en stund nå og dei har ikkje gidd meg noen plager, men de siste dagene så har klumpene vert litt irriterte. Er disse klumpene farlige? Jeg vil ikkje gå til legen med dette heller, d virker pinlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å kunne svare på om noen klumper er farlig, må man først vite hva disse klumpene du har ved skjedeåpningen er forårsaket av. 

Det kan være mange årsaker til klumper. Det kan være alt fra noe som naturlig skal være der til klumper som skyldes sykdom, og som det kanskje bør gjøres noe med.

Eneste måten å finne ut hva som er årsaken til dine klumper, er at du oppsøker en lege som kan vurdere dem. Du kan oppsøke legen ved ungdomshelsestasjonen der du bor.

Håper svaret er til hjelp for deg. Lykke til. 


Hilsen Sexologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse