Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg operere brystene mine og få det dekt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år. Jeg har ganske småe pupper men ekstremt store nipler. De er ikke harde som "vanlige" nipler, men myke og fulle av fett. De stikker ut og rett og slett bare ødelegger selvtillitten min totalt. Har aldri vist puppene mine til kjærester, jeg har alltid måttet ha lyset av eller brukt BH når jeg ligger med gutter og skvetter til hvis de prøver å ta på dem. Drar alltid hjem og dusjer etter gymen siden det er ubehagelig å vise meg frem i dusjen. Spørsmålet mitt er derfor om jeg kan operere og redusere størrelsen på niplene mine og fjerne fettet som ligger under dem? Og isåfall om det er mulig å få dette dekt? Jeg har ikke råd til å bruke flere tusen kroner på denne operasjonen. Takk på forhånd for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forstår at det er slitsomt for deg å skjule deg for kjæresten din fordi du ikke er fornøyd med brystvortene dine. Jeg vil anbefale deg å kontakte fastlegen din. Fastlegen kan henvise deg til spesialist som vil vurdere om det er en medisinsk grunn til at du skal få behandling. Er det en medisinsk grunn så vil du ha en mulighet til å få behandlingen dekt. 

Det er leit at du har dårlig selvtillit. Forstår at du bruker mye energi på å skjule kroppen din. Noen har store andre har små brystvorter. Det å forandre på kroppen sin trenger ikke å gi deg noen økt selvtillit på sikt.

Ønsker deg lykke til.

 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg hater kroppen min

Jente i vindu (colourbox.com)

Jeg er så misfornøyd med kroppen min. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Innlegg: "Jenter og dårlig selvtillit"

Jente speiler seg (colourbox.com)

Hei! Først om fremst vil jeg bare si at det IRRITERER meg med tanken at såå mange jenter i dag har så dårlig selvtillit! Det finnes INGEN fasit på hvordan en jente bør og bør ikke være, hvordan de skal se ut eller hvem de er inni seg, for det har noe med at man er spesiell! Jeg har så mye å si om dette.

Innelgget er sendt inn til ung.no av gutt 15 år

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse